Idag har Kari oljats in

2012, Dec, 29 | KARI - SA, Hips & more | 0 comments

 

Hon har fått olivolja på de fläckar som hon har för tillfället samt hela ansiktet och nosen.

Kari

Inoljad skulderfläck

 

Jag ser redan nu att det börjar läka och att lite päls är på väg tillbaka. Angreppen kommer i omgånger – ungefär vid de tillfällen hon normalt skulle fällt sin päls.

 

Jag har märkt att huden i hennes ansikte är mycket torr och att ögonen rinner. Jag har också märkt att när vi applicerar olivolja på hennes nos och ansikte så slutar hennes ögon att rinna.

 

Inoljade skulderfläckar

Inoljade skulderfläckar

 

Jag har en alldeles egen tanke att SA även påverkar slemhinnor och då även dem i tårkanalerna.

Jag använder olivolja på hela hennes kropp. Då gör det inte så mycket om hon slickar sig. Det är ju bara nyttigt om hon får i sig olja både invärtes och utvärtes.

 

Ett undantag dock: Öronen.

Inoljat ansikte, nos och öron

Inoljat ansikte, nos och öron

 

De är väldigt torra dels i ytterörat och i hörselgången. Där dränker jag in en bomullstuss med babyolja och torkar rent och smörjer in öronen på det sättet.

 

Att det är just babyolja här beror på att veterinärer rekommenderar det vid rengöring i öronen på hundar. Det är viktigt att hålla koll ner i hörselgången och se att det inte torkar där på Kari.

 

Ca 3 dgr efter inoljad nos. Inget blött vid ögonen

Ca 3 dgr efter inoljad nos. Inget blött vid ögonen

Hon är för övrigt väldigt duktig med att själv tala om var det behövs olja. Det är bara att titta på henne. Hon slickar på en tass, kliar sig under hakan eller på nosen. Håller man bara koll på hennes signaler och sedan ser efter så vet man var man behöver behandla för tillfället.

Jag oljebadar däremot inte in hela Kari. På henne räcker det att spraya in olja på huden och behandla fläckvis men ofta.

Bada henne med schampoo gör jag inte alls (om hon inte skulle smutsa ner sig). Jag anser att hon behöver all den lilla gnutta fett som huden kan producera utan att den skall tvättas bort.

 

 

Originalspråk: Svenska

Marita Johnsson

Marita Johnsson

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.